; ;
Vivir Valencia
facebook vivirvalencia twitter vivirvalencia

Concierto Carles Denia en Cafe Mercedes

Tipo de evento: Conciertos y Musica


Concierto Carles Denia en Cafe Mercedes


 

CARLES DÉNIA, cant, composició i direcció musical

ALBERT SANZ,  piano, teclats

EFRÉN LÓPEZ,  cordes

CRISTÓBAL RENTERO,  cordes

MARIO MAS, guitarra, llaüt

ALEIX TOBIAS, percussions


En aquesta iniciativa el músic i cantaor gandià Carles Dénia aborda els poetes àrabs valencians dels segles X al XIII. L'obra d'aquests poetes ha estat traduïda directament de l'àrab  i recreada per l'escriptor, també gandià, Josep Piera, amb la col·laboració del filòleg Josep R. Gregori.  

Ibn Khafaja, Ar-Russafí, Ibn Lubbun, Ibn Al- Jannan, entre altres, han estat musicats sense pretensió de situar-los musicalment en un període concret del temps. Més aviat diríem que és un treball atemporal i estilísticament lliure on es respira el delit i el saber viure dels habitants d'aquell jardí exuberant que fou un dia la nostra terra. Com deia Piera: 'Aquest jardí, però, es considera llunyà, no perdut. Llunyà en la realitat, però sentit i proper d'ànima, ja que la lectura permet resseguir-lo, siga com a record joiós d'un temps passat, siga com a il·lusió preciosa d'un temps futur.'

En aquest sentit, Carles Dénia posa al servei de la poesia tot l'arsenal de recursos expressius que ha anat conreant al llarg de la seua variada trajectòria, els quals li permeten fantasiejar amb la música i conduir-la a paratges insospitats on la melodia abraça fidelment la mètrica dels versos. Aquest és, sens dubte, el treball que millor resumeix la carrera d'aquest músic valencià.

 

Carles Dénia és cantaor de flamenc i cant tradicional valencià i participa habitualment en nombrosos projectes arreu del món junt amb artistes de renom (Ginesa Ortega, La Truco, Sonia Miranda, Silvia de Paz, Javier Ribera, Antonio Arrebola, Javier Galiana, Niko Langenhuizen, Tino van der Sman, etc).

A banda de liderar les seues pròpies formacions, ha col·laborat en produccions operístiques com ara La Vida Breve (amb la Limburgs Sinfonie Orkest i junt amb el guitarrista Pepe Romero i la soprano Charlotte Margionno), Carmen, El Greco de Toledo i Món de Guerres (amb l'Orquesta Sinfònica Pablo Sarasate de Pamplona, el cor de la Generalitat Valenciana i el Amsterdam Percussion Group).

Amb l'Internationaal Dans Theater d'Amsterdam protagonitza l'obra Wanderers of Rajasthan.

Apareix en la pel·lícula italo-brasilera Luna Reverse del músic italià Luigi Cinque junt a Armandinho, Badara Seck, Luizinho do Gege, Alex Balanescu, Sal Bonafede, Antonello Salis i altres.

És també compositor i arranjador. És autor de nombroses composicions i arranjaments publicats per ell mateix i per altres artistes. És coautor de l'opera 'Món de guerres', estrenada al Festival de Perelada i al Festival del Grec de Barcelona al 2004.


fecha del eventoFecha: a

horario eventoHorario: SÁBADO,21:30 Y 23:30; DOMINGO 19:00

precio eventoPrecio: 9 € - 9 €

Café Mercedes Jazz

Direccion: Calle Sueca, 27 - Ruzafa


Comentarios de los usuarios:

No hay comentarios para este evento. Sé el primero en comentarlo.

Insertar un nuevo Comentario:

Debes Registrarte o Entrar en tu cuenta para poder insertar comentarios


publicar evento

Otros eventos



Vivir Valencia. Tu guia de eventos de valencia